IKON XXI. ISMERETTERJESZTŐ KULTÚRÁLIS OKTATÁSI NEMZETKÖZI KÖZHASZNÚ ALAPÍT.

"ICON XXI. ” foundation in the public interest cultural education international foundation

Adószám:

18894855-1-18

Törvényszék:

18 Szombathelyi Törvényszék

Bejegyző határozat száma:

17 PK 60060 /2004/17

Nyilvántartási szám:

18/15/2014

 

 

IKON XXI. Ismeretterjesztő Kulturális Oktatási Nemzetközi közhasznú alapítvány

9985 Felsőszölnök, Kakasdomb út 28.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiegészítő melléklet

2012

 

 

 

Fordulónap:

2012. december 31.

Beszámolási időszak:

2012. január 01. - 2012. december 31.

 

 

 

Felsőszölnök, 2013. április 22.

 

                                                                        

A gazdálkodó képviselője

 

 

1. Általános információk a beszámolóhoz

1.1. A gazdálkodó bemutatása

A tulajdonosok a fordulónapon kizárólag belföldi magánszemélyek.

Az IKON XXI. Alapítvány a beszámolási időszakban rendszeres gazdasági tevékenységet székhelyén kívül nem folytatott, fióktelepe nincs. 2012. január 01-től az alapítvány székhelye  és a kuratótrium összetétele megváltozott.

1.2. Az üzleti évi gazdálkodás körülményei

Jelen beszámoló a 2012. január 01. - 2012. december 31. időszakot öleli fel, a mérleg fordulónapja  2012. december 31.

A mérlegkészítés napjáig a vállalkozás folytatásának ellentmondó tényező, körülmény nem állt fenn, az IKON XXI. Alapítvány a belátható jövőben is fenn tudja tartani működését, folytatni tudja tevékenységét, nem várható a működés beszüntetése vagy jelentős csökkenése.

1.3. A beszámoló közreműködői

Tekintettel arra, hogy az éves(ített) nettó árbevétel a megelőző két év átlagában - ennek hiányában a tárgyévben - a 10 MFt-ot, vagy ennek megfelelő devizaösszeget nem haladta meg, így a beszámoló elkészítését, a számviteli feladatok irányítását nem regisztrált mérlegképes könyvelő vagy okleveles könyvvizsgáló végzi.

A beszámoló aláírója

Az IKON XXI. Alapítvány számviteli beszámolóját (a mérleget, az eredménykimutatást és a kiegészítő mellékletet) a hely és a kelet feltüntetésével az IKON XXI. Alapítvány képviseletére jogosult alábbi személy köteles aláírni (név, lakcím): Vági Ferenc 8360 Keszthely, Fodor u. 6.

A tárgyévi beszámoló adatai - mivel arra sem a gazdálkodási forma, sem a nagyságrendek, sem más jogszabályi előírás alapján kötelezettség nincs - könyvvizsgálattal nincsenek alátámasztva.

1.4. Beszámoló nyilvánossága

A számviteli beszámoló és az ahhoz kapcsolódó kiegészítő információk, jelentések a jogszabályok által előírt nyilvánosságon túl a székhelyen és az interneten is megtekinthetők. A székhely pontos címe: 9985 Felsőszölnök, Kakasdomb út 28. A www.ikonxxi.hupont.hu

beszámolót tartalmazó honlap.

 

2. A számviteli politika alkalmazása

2.1. A könyvvezetés módja

Az IKON XXI. Alapítvány könyveit magyar nyelven, a kettős könyvvitel elvei és szabályai szerint vezeti. A számviteli információs rendszer kialakítása és működtetése, a beszámoló összeállítása az erre kijelölt belső szerv feladata.

2.2. A könyvvezetés és a beszámoló pénzneme

A könyvek vezetése magyar forintban történik, a beszámolóban az adatok eltérő jelölés hiányában ezer forintban kerülnek feltüntetésre.

2.3. Alkalmazott számviteli szabályok

Jelen beszámoló a hatályos magyar számviteli előírások és az IKON XXI. Alapítvány kialakított számviteli politikája szerint került összeállításra, a törvény előírásaitól való eltérésre okot adó körülmény nem merült fel.

2.4. A számviteli rend további sajátosságai

A kiemelt számviteli teendők ütemezése az alábbi:

 

Kiemelt számviteli teendők

Teendő

Ütemezés

Főkönyvi kivonat készítése

adatszolgáltatáskor vagy évente

Értékvesztések elszámolása

értékeléskor vagy eseménykor

Céltartalék képzés és megszüntetése

évente

Időbeli elhatárolások elszámolása

évente vagy azonnal

Értékelési különbözetek elszámolása

évente

Kerekítési különbözetek elszámolása

évente

Értékhelyesbítések elszámolása

évente

Éves elszámolású adók előírása

évente

Analitika-főkönyv egyeztetése

évente

Leltár-analitika egyeztetése

minden leltározásnál

 

2.5. Beszámoló választott formája és típusa

Az IKON XXI. Alapítvány a tárgyidőszakra az előző üzleti évhez hasonlóan éves beszámolót készít.

Az IKON XXI. Alapítvány az előző üzleti évhez hasonlóan a beszámolóban mind a mérleget mind az eredménykimutatást 'A' változatban állította össze.

2.6. Üzleti jelentés

Az IKON XXI. Alapítvány a számviteli beszámolóval összhangban a hatályos előírásoknak megfelelő tartalommal üzleti jelentést is készít, melynek nyilvánosságát az előírásoknak megfelelően biztosítja.

2.7. Mérlegkészítés választott időpontja

A mérlegkészítés választott időpontja a fordulónapot követő 30. naptári nap. A megbízható és valós kép bemutatásához szükséges értékelési feladatok ezen időszakban kerülnek elvégzésre, az üzleti évet és a korábbi éveket érintő, ezen időszakban ismertté vált gazdasági események, információk, körülmények hatásait a tárgyévi beszámoló tartalmazza.

2.8. Jelentős összegű hibák értelmezése

Jelentős összegűnek minősül az üzleti évben feltárt, egy üzleti évre vonatkozó hibák hatása, ha a saját tőke változásai abszolút értékének együttes összege a vizsgált üzleti évre készített beszámoló eredeti mérlegfőösszegének 2%-át, vagy - a jogszabályi előírás változásának megfelelően az előző évi 500 MFt helyett - ha az az 1 MFt-ot nem éri el, akkor az 1 MFt-ot, vagy ennek megfelelő devizaösszeget meghaladja. Ebben az esetben a feltárt hibák hatása a tárgyévi beszámolóban nem a tárgyévi adatok között, hanem elkülönítetten, előző évek módosításaként kerül bemutatásra.

2.9. Értékcsökkenési leírás elszámolása

Értékcsökkenési leírás módja

Az évenként elszámolandó értékcsökkenés megtervezése - az egyedi eszköz várható használata, ebből adódó élettartama, fizikai és erkölcsi avulása, az egyéb körülmények és a tervezett maradványérték figyelembevételével - általában az eszköz bekerülési (bruttó) értékének arányában történik. Az értékcsökkenési leírás elszámolása időarányosan (lineáris leírási módszerrel) történik.

Értékcsökkenés elszámolásának gyakorisága

Az értékcsökkenési leírás elszámolására - mind a főkönyvben, mind a kapcsolódó analitikákban - üzleti évenként egy alkalommal kerül sor, kivéve a kivezetett eszközök terv szerinti törtévi értékcsökkenését, mely a kivezetéskor elszámolásra kerül. Terven felüli értékcsökkenési leírás elszámolás az azt megalapozó eseménnyel egyidejűleg vagy a fordulónapi értékelés keretében történik.

Kisértékű eszközök értékcsökkenési leírása

A 100 EFt, vagy ennek megfelelő devizaösszeg alatti egyedi bekerülési értékkel bíró vagyoni értékű jogok, szellemi termékek, tárgyi eszközök bekerülési értéke a használatbavételkor értékcsökkenési leírásként egy összegben elszámolásra kerül. Ebben az esetben az értékcsökkenési leírást tervezni nem kell.

Nem jelentős maradványérték

A maradványérték nulla összeggel vehető figyelembe az értékcsökkenési leírás tervezése során, ha az eszköz hasznos élettartama végén várhatóan realizálható értéke valószínűsíthetően nem haladja meg a 100 EFt-ot, vagy az ennek megfelelő devizaösszeget.

2.10. Valós értéken történő értékelés

Az IKON XXI. Alapítvány a valós értéken történő értékelés lehetőségével nem kíván élni, így a mérlegben sem értékelési különbözet, sem valós értékelés értékelési tartaléka nem szerepel, az eredménykimutatás értékelési különbözetet nem tartalmaz.

2.11. Alapítás-átszervezés költségei

Az alapítás-átszervezés költségei nem kerülnek aktiválásra az immateriális javak között, azok - az előző üzleti évhez hasonlóan - a tárgyidőszakban költségként számolandók el.

2.12. Vásárolt készletek értékelése

A vásárolt készletek a mérlegben - az előző üzleti évhez hasonlóan - a FIFO módszerrel megállapított áron jelennek meg. Az értékelés során úgy kell eljárni, hogy a leltárban szereplő készleteket a legutóbbi beszerzések egységárain kell számba venni, feltételezve, hogy mindig a legkorábban beszerzett készletek kerültek elsőként felhasználásra.

3. Mérleghez kapcsolódó kiegészítések

3.1. A mérleg tagolása

Összevont tételek a mérlegben

Az IKON XXI. Alapítvány a mérleg arab számmal jelzett tételei összevonásának lehetőségével a tárgyévben nem élt.

Új tételek a mérlegben

A tárgyévi beszámolóban az előírt sémán túl új mérlegtételek nem szerepelnek.

Tételek továbbtagolása a mérlegben

A mérleg tételei továbbtagolásának lehetőségével az IKON XXI. Alapítvány a tárgyidőszakban nem élt.

3.2. Mérlegen kívüli tételek

Nem látszó jövőbeni fizetési kötelezettségek

Olyan, a mérlegben meg nem jelenő pénzügyi kötelezettség, amely a pénzügyi helyzet értékelése szempontjából jelentőséggel bír, a fordulónapon nem volt.

Egyéb lényeges mérlegen kívüli tételek

Az IKON XXI. Alapítvány pénzügyi helyzetének megítéléséhez szükséges, lényeges kockázatot vagy előnyt jelentő - mérlegen kívüli vagy a mérlegben nem szereplő további, a számviteli törvény által külön bemutatni nem rendelt, de bemutatást kívánó - tételek és megállapodások nincsenek.

3.3. Befektetett eszközök

Értékcsökkenési leírás újbóli megállapítása

Terven felüli értékcsökkenési leírás elszámolása vagy annak visszaírása kapcsán a beszámolási időszakban terv szerinti értékcsökkenési leírás ismételt megállapítására egyetlen eszköz esetében sem került sor.

Befektetett pénzügyi eszközök valós értéke

Az IKON XXI. Alapítvány a fordulónapon befektetett pénzügyi eszközökkel nem rendelkezett.

Tartósan adott kölcsönök kapcsolt vállalkozásokban

A fordulónapon kapcsolt vállalkozásokban tartósan adott kölcsön jogcímen követelés nem állt fenn.

3.4. Forgóeszközök

Az IKON XXI. Alapítvány mérlegében a készletekhez kapcsolódóan nyilvántartott értékvesztés sem az előző üzleti évben, sem a tárgyévben nem szerepel, ilyen címen visszaírásra nem került sor.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 2
Heti: 19
Havi: 56
Össz.: 8 288

Látogatottság növelés
Oldal: 2012. Kiegészítő melléklet
IKON XXI. ISMERETTERJESZTŐ KULTÚRÁLIS OKTATÁSI NEMZETKÖZI KÖZHASZNÚ ALAPÍT. - © 2008 - 2024 - ikonxxi.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »